1/8

BOULDER

ALPINE

REMODEL & ADDITION

This project is a response to the energy efficient retrofit movement about to storm the middle-class American housing stock.  Driven by the clients’ commitment to minimize energy consumption yet constricted by a budget, the building took on the simplest and most efficient form: a box.  After deconstructing the existing building, the foundation will be reused. A new home utilizing sustainable building practice, renewable technology and salvaged kitchen and bath furnishings will be constructed for $100 per square foot.  

Project Type: Residential Addition and Remodel

​Size: 2527 sq. ft.

Location: Boulder, CO.

Status: completed 2011

GET IN TOUCH:

Nielsen Design

Tel: 303-819-2433

Email: info@nielsendesignarch.com

CONTACT US:

2857 18th Street

Boulder, CO 80301

© 2020 by Nielsen Design