1/8

BOULDER

ELDER

REMODEL & ADDITION

A larger than normal lot allowed for a single story development on the Elder project. The program called for a central room combining the living and kitchen space with a sculptural partition.  It also called for lots of glass on the south wall to capture views of the flatirons and warm winter sun.  This however created an overheating issue that was solved with an awning supported by a super structure of 3 steel beams that were then woven back into the interior space connecting the 2 spaces of the central room and main partition.

 

Construction: Residential Addition and Remodel

Size: 3400 SF

Location: Boulder

Status: Completed 2013

GET IN TOUCH:

Nielsen Design

Tel: 303-819-2433

Email: info@nielsendesignarch.com

CONTACT US:

2857 18th Street

Boulder, CO 80301

© 2020 by Nielsen Design